[global.common.btn.skiptocontent]
Mājas ierīces

Kā īsts profesionālis: saldētavas lietošanas pamācība

Saldētavas lietošanas pamācība saldētām baudām

Saldētavas lietošanas pamācība saldētām baudām

Saldētavas nodalījums ir lieliski piemērots ilgai ēdiena pārpalikumu vai pārtikas krājumu glabāšanai. Kas jāņem vērā saldējot? Kurus pārtikas produktus labāk nesaldēt, un kā neapsaldēt pārtiku? Piedāvājam dažus noderīgus padomus par saldēšanu.

Labākais veids, kā sasaldēt pārtiku

Labākais veids, kā sasaldēt pārtiku

Principā pārtiku vislabāk sasaldēt hermētiski noslēgtos saldēšanas traukos. Dārzeņus vislabāk ievietot saldēšanas maisiņos ar aizvelkamu aizdari vai klipšiem. Sautējumiem un zupām piemērotāki ir stikla trauki. Ja iespējams, ieteicams saldēt mazos daudzumos. Zupas, buljonus vai kapātus zaļumus var sasaldēt ledus kubiņos. Šādā veidā produktus var vieglāk sadalīt porcijās, turklāt ledus kubiņi izkūst ļoti ātri.

Cik ilgi pārtiku var uzglabāt saldētavā

līdz 6 mēnešiem līdz 8 mēnešiem līdz 12 mēnešiem
Zivis
Mājputnu un cita gaļa
Desas
Dārzeņi, augļi
Kūkas, konditorejas izstrādājumi
Gatavi ēdieni
Ko var un ko nevar ievietot saldētavā

Ko var un ko nevar ievietot saldētavā

Nelieciet sasaldējamo pārtiku kopā ar jau sasaldētu pārtiku. Saldēšanai ir piemēroti šādi pārtikas produkti: maizes izstrādājumi, zivis un jūras veltes, mājputnu, medījumu un cita gaļa, dārzeņi, augļi, zaļumi, olas bez čaumalas, piena produkti, piemēram, siers un sviests, gatavi ēdieni un pārpalikumi, piemēram, zupas, sautējumi, cepta gaļa un zivs, kartupeļu ēdieni, suflē un deserti. Šie produkti NAV piemēroti saldēšanai: dārzeņi, kas parasti tiek lietoti uzturā neapstrādāti, piemēram, salāti vai redīsi, olas ar čaumalu, vīnogas, veseli āboli, bumbieri un persiki, cieti vārītas olas, jogurts, skābpiena produkti, skābais krējums, crème fraîche un majonēze.

Nekādu pārtikas apsaldējumu

Nekādu pārtikas apsaldējumu

Pārtikas apsaldējumi rodas tad, ja saldētās pārtikas iepakojumā ir pārāk daudz gaisa. Piemēram, gaļas virsmai izžūstot, apsaldētajās vietās sāk parādīties balti vai pelēki plankumi. Šāda pārtika nav pilnībā sabojājusies, bet tās garša nebūs tik laba. Centieties izmantot piemērotu iepakojumu, lai pārtika neapsaltu.

Patīkamas saldēšanas padomi

Patīkamas saldēšanas padomi

Pateicoties brīvdienu iestatījumam, jūs varat neraizējoties doties atpūtā. Kad funkcija ir aktivizēta, ledusskapis uztur aptuveni +14 °C temperatūru ledusskapja nodalījumā un aptuveni –18 °C temperatūru saldētavā. Tādējādi saldētā pārtika tiek pasargāta, bet galvenajā ledusskapja nodalījumā tiek samazināts liekais enerģijas patēriņš.

Mūsu serviss

Izcils serviss pirms un pēc pirkuma.

+49 89 4590-00

Careline-LV@bshg.com

Izbaudiet Bosch

Atklājiet kvalitāti, pilnību un uzticamību.

Atrast pārdevēju

Atrodiet sev tuvākos pārdevējus un remontdarbnīcas!